Фентъзи клуб „Светлини сред сенките” взе участие в проекта „Имаш само това, което си дал”

На 07. 10., в ЖИРАФ Кафе-книжарница – София, официално приключи участието на клуб „Светлин сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски”, в проекта „Имаш само това, което си дал”. Инициативата е дело на творческа къща „Щъркелите“, която за финал представи филма „Имаш само това, което си дал“ и участниците в едноименния проект, финансиран от Министерството на Културата, в сесията за подпомагане на проекти в областта на визуалните изкуства. В него участват 7 водещи школи по изобразително изкуство в България и фентъзи клуб „Светлини сред сенките”:

  • Арт школа „Колорит“, гр. Плевен с ръководител Майя Ананиева;
  • Ателие „Приложен фолклор“, гр. София с ръководител Елеонора Асенова;
  • Школа за изобразително изкуство „Арт Попово“ с ръководител Искра Хаджииванова;
  • „Арт“ школа към Център за подкрепа за личностно развитие при ОДК „Анастас Стоянов“, гр. Шумен с ръководител Теменуга Христова;
  • Рисувалня „Елфина“, гр. Бургас с ръководител Милена Димитрова;
  • Фентъзи клуб „Светлини сред сенките“, гр. Казанлък с ръководител Валентина Димова;
  • Арт школа „Пастело“, гр. Хасково с ръководител Даниел Русе;
  • Ателие „Елиза Арт“, гр. Габрово с ръководител Елиза Ковачева- Цокова.

Беше представена и електронната книга „Полет над света“ с наградените творби от Международния конкурс „Имаш само това, което си дал“ в който светлинките имат над десет отличени творби.

Като гости на финалното събитие децата от Фентъзи клуб „Светлини сред сенките“, гр. Казанлък, представиха своите наградени в конкурса творби.

Щастливи сме да споделим, че освен тази чудесна изява, светлинките са лауреати на още два престижни конкурса. Рая Енева, на 13г., която заедно с Диан Драгнев на 14г., бяха водещи художници и автори в проекта „Имаш само това, което си дал”, е класирана на първо място в престижния конкурс „Куба, далечна и близка”. От международния конкурс „Задно в 21 век”, отличените светлинки са четима. В първа възрастова група, с втора награда са, Рая Мутафчиева, на 8г. и Христина Петрова, на 9г. Във втора възрастова група, на първо място е класирана Геновева Трифонова на 16г., а на трето е Диан Драгнев, 14г.

Светлинките вече се готвят за премиерите на най-новата си книга „Щури букви”, които тази година ще са по всички краища на България. Ще започнем с Казанлък, София и Бургас, като се надяваме, чудната книжка за буквите да намери много читатели в страната и чужбина, за където вече отпътуваха първите бройки.