Уикеда, Керана и космонавтите и Hayes & Y ще свирят на фестивала OPEN BUZLUDZHA 2024

Dimo BG, Versus и Pacho са част от диджеите на електронната сцена пред монумента

Фестивалът с кауза OPEN BUZLUDZHA 2024 ще се проведе от 8 до 11 август за четвърта поредна година пред и около монумент Бузлуджа. 3 музикални сцени, 3Д мапинг шоу, богата дневна културна програма, красива природа и страхотни хора са основните съставки на събитието, събиращо хиляди посетители.

Основна сцена тази година ще предложи вълнуващи, танцуващи и чувствени моменти с палитра от талантливи музиканти. Не пропускайте трите незабравими вечери с изпълнения на живо под звездите.

Първата вечер (08.08.) ще е в стил гръндж, пънк и ска. На сцената ще излязат Уикеда, които вече 25 години радват феновете. Преди тях ще може да чуете взривяващите публиката Cool Den и Greesh. Втората вечер (09.08.) хедлайнер са Керана и Космонавтите – експлозия от енергия и вдъхновение и неизменна част от фестивала. В стилове фънки поп на сцената ще бъдат и три впечатляващи групи, фънк магьосниците Funkilicious, младите таланти от Юпитер 7 и виртуозното дуо Two Cities One World. Третата вечер (10.08.) е в стил космически, алтернативен и поп рок. Ще може да чуете покоряващата музикални върхове в България и чужбина група Hayes & Y. Преди тях на сцената ще са френската банда Reaven, известна в европейската преса като „инди рок сензация“. Вечерта ще започне с електроника и дрийм поп от Woomb и космически рок от heptagram.

Монументалната сцена на фестивала ще отведе посетителите в нова вселена с вълнуваща комбинация от стилове на фона на 3D мапинг върху самата фасада на монумента, създаден от MP-STUDIO. Български утвърдени имена в електронната клубна музика – Dimo BG, Versus и Pacho ще създадат три неподправими музикални преживявания.

Първата вечер звученето ще гравитира около афро и етно вълна с Dimo BG, Matizze, Dan Tanev и Icaka. Танцувална, феерична и енергична, втората вечер ще започне с Relina и Koi Lopa. Специалитет в програмата са Pistamashina и Versus. Слънцето ще посрещне Stèph. Третата вечер ще открият Lile и The Foreigners. Разгара на нощта ще продължи с невероятния микс на дамата от Франция – YOR, образцовия тек хаус на Pacho и ще завърши с Fey.

Събитието се провежда от фондация „Проект Бузлуджа“ на територията на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“. Фестивалът подкрепя опазването и отварянето на монумент Бузлуджа като място за изкуство, култура и история. Каузата не е политически обвързана и не цели пълно възстановяване на монумента, а консервация и преизползване с образователни и туристически цели.

Не пропускайте да бъдете част от изживяването OPEN BUZLUDZHA 2024.