Надиграването “Тъпан бие, хоро се вие“ събира за 17-та година състави от цялата страна в Казанлък

За 17-та поредна година, в града на Розите и Тракийските царе, ще се проведе Националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие“ Казанлък. То ще се състои на 25-ти май 2024 г, събота от 16:00 часа на площад „Севтополис“. Надиграването е неизменна част от традиционния Фестивал на розата, организиран от Община Казанлък.

Организаторите от НЧ „Жар 2002” канят любители на фолклора да се включат в едно от най-големите надигравания в страната, и да усетят дъха на роза Дамасцена в дома ѝ – Розовата долина. През 2023 г. близо 1500 участника разлюляха централния площад в Казанлък.

За участниците в надиграването е организирана фолклорна вечер на 25.05 /събота/ в атрактивно фолклорно заведение.

В раните часове, в дните събота и неделя, всички участници от Надиграването са поканени в розовите градини, на Ритуал „Розобер“, за да се докоснат и усетят аромата и красотата, на Казанлъшката маслодайна роза. Броят на клубовете, формациите, участниците и тяхната националност е без ограничения.

Заявката за участие можете да направете на страницата на събитието http://nadigravanekz.com/, която да включва: името на клуба, името на ръководителя, броя участници и името на хорото което ще изпълнява.