Как да подкрепите идеята на учениците от ППМГ„Никола Обрешков“ за опазване на стари сгради

Опазване на старите сгради в Европа предлагат ученици от Казанлък. Единайсетокласниците от природоматематическата гимназия „Никола Обрешков“ Кристиан Петров, Тома Тасев и Борис Илиев, са сред 388-те участници в конкурса ImagineEU на Европейската комисия, в който представят своя идея за опазване и съхранение на българските сгради с историческа значимост.

Всеки желаещ може да подкрепи с гласуване в няколко стъпки техния кратък видеоклип, в които обясняват какво според тях трябва да се промени за част от сградите, изиграли важна роля в нашата история и как може да стане това.

Освен личен успех за учениците, с този техен проект те ще подпомогнат развитието на културата и в частност – сградите с историческа значимост.

Повече информация за гласуването и за самия проект може да откриете на страницата в социалните мрежи Да бъде или да не бъде: Култура, както и във видеоклипа с инструкции:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61555350246345

И през платформата за гласуване: https://citizens-initiative-forum.europa.eu/video-competition/da-bde-ili-da-ne-bde-kultura_bg

Ето и клипа, който трябва да се подкрепи, чрез гласуване: