Стипендиантите на община Казанлък получиха своите отличия от кмета Галина Стоянова

На прага на Коледните и новогодишни празници, кметът на Община Казанлък – госпожа Галина Стоянова награди десет талантливи казанлъшки деца, постигнали големи успехи от участия в национални и международни конкурси и състезания през предходната учебна 2022/2023 година. Учениците са отличени с едногодишни стипендии, а средствата са осигурени от Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби.

Галина Стоянова отправи специални поздравления към децата, като им пожела да са здрави, все така мотивирани и целеустремени към постигане на целта, да се радват на предстоящите празници, на семейството и приятелите си, но и да се стараят в училище, защото бъдещето е на образованите млади хора.

За постигнати високи резултати на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания Кметът отличи: Татиана Чушева, Рая Маркова, Георги Христов, Беррин Хаджъ, Еге-Матей Ислямолу, Атанас Бранчев, Диан Драгнев, Симона Павлова, Радост Проданова, Катрин Димитрова,
За втора година са увеличени средствата по Общинската програма за закрила на детето за 2023 г., гласувани от Общински съвет – Казанлък, за десет стипендианти, като целта е да бъдат стимулирани повече деца да развиват своите таланти.