ТОДОР ТИЛЕВ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА ПРЕСТИЖЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФОТОГРАФСКИ ФЕСТИВАЛ

Известният фотограф Тодор Тилев взе участие в шестия международен фестивал по фотография, където представляваше България.

Форумът се проведе в гръцкото пристанище Чания в Grand Arsenali и Mikis Theodorakis Theater. На фестивала бяха представени снимките на 452 фотографи от 72 страни, което прави фестивала в Чания един от най-големите в света.

Тодор Тилев е роден през 1973 г. Живее в село Турия, завършва Пловдивския университет, профил „Математика”. От 21 години живее и работи в Ирландия. Негови снимки са публикувани на 6 континента в множество държави по света. Спечелил е над 1 000 световни и международни награди и отличия, над 500 световни и международни сертификати и референции. Снимането му е хоби. Обича пейзажната и природната фотография, навярно, защото е израснал на село, окото му улавя чувствителността на природата като художник. През последните години работи и по много проекти: „Български църкви”, „Майстор на медни занаяти”, „Красотата на вълните”, „В света на калинките”, „Дивият Атлантик Драйв” и „Безсмъртните великани”.

Тилев печели две поредни години трето място на най-престижното състезание в света „Международни награди по фотография“.