Почти завършено е „Продължение на пешеходна зона по ул.„Генерал Скобелев“ в Казанлък

Възстановена e постоянната организация на движението на ППС по ул.“Македония“ – двупосочно и по ул.“Христо Ботев“ – еднопосочно.

Причината за въвеждането на временна организация на движението на ППС на участъци по посочените улици бе изпълнението на проект „Продължение на пешеходна зона по ул.„Генерал Скобелев“ в град Казанлък, което е на финала.

Ул. „Генерал Скобелев“ е важна комуникационна връзка за град Казанлък, която свързва централната градска част – централен площад „Свтополис“ с парковата среда – парк „Розариум“. Продължението на пешеходна зона създава възможности за плавен и хармоничен преход през градската структура, формирани са нови социални и културни пространства, места за срещи и разходки на жителите на града, които улесняват инициативите за провеждане на различни културни мероприятия, алтернативни младежки занимания, неформални представления и събития.

Припомняме, че проектът е изготвен през 2022 г. и обхвана близо 5000 кв. м площ. Той включи нови пътни настилки, с унипавета с различен цвят, поставяне на гранитни павета и настилка от павета „Бехатон“, ново улично осветление, кашпи с декоративни решетки. Строителните работи включиха и отводняване на повърхностни дъждовни води и поставянето на места за сядане.