3-то място за старозагорските огнеборци в турнир по ППС за купа Одесос

Международния турнир по ППС за купа Одесос се проведе във Варна. В него взеха участие 14 отбора от 8 държави сред които и отбора на Регионалните дирекция ПБЗН Стара Загора. В дисциплината Изкачване с щурмова стълба времето от 97.99 секунди донесе 2ро място на старозагорските огнеборци в отборното класиране. Шести станаха в 100-метровата пътека и при Пожарната щафета 4х100 м с препятствия. 8-мото място постигнаха при Бойното разгръщане  от мотопомпа. Тези резултати бяха достатъчни, за да спечелим третото място в комплексното класиране, като преди тях бяха колегите им от Украйна и Словакия.

Деньо Денев добави още един медал към многобройната си колекция. Той грабна златото в дисциплината Изкачване с щурмова стълба за купата на директора на РДПБЗН – Варна. Повод за гордост е и постижението на  Любослав Пашев, който стана 3-ти при 100-метровата пътека отново за купата на директора на РДПБЗН – Варна.

От 10 до 12 октомври РДПБЗН Кърджали ще бъде домакин на състезанието за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт за 2023 г. В надпреварата ще вземат участие отборите класирали се от 1-во до 10-място в комплексното класиране на 51-ви Републикански преглед по ППС -Пловдив 2023 г. Това са отборите на Академия на МВР, Столична дирекция ПБЗН и Регионалните дирекции ПБЗН Стара Загора, Плевен, Враца, Пловдив, Велико Търново, Бургас, Кърджали, и Добрич.