ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира благотворителна инициатива „Отново на училище – Купи тетрадка за дете“ по повод предстоящата 2023/2024 учебна година
Спомняте ли си колко беше вълнуващо, когато пълнихте новата си раница с несесери, химикалки и тетрадки? И първия учебен ден, когато най-накрая видите приятеля по чин след дългото лято, казвате си “здрасти” и всичко започва отначало – уроците, вълненията, дяволиите и веселбата? Всяко едно дете има право на такива спомени, независимо от социалното си положение. Уви обаче, нещата не винаги стоят така просто и за много родители осигуряването на базови учебни пособия е непосилно перо, преди които стоят покривът, храната и това да сложиш дрехи на гърба си.
На пръв поглед, да нямаш раница и тетрадки не е причина за това да отпаднеш от образователната система, но ако се замислим всъщност какво означава липсата им – освен безброй неудобства, за жалост неравенството може да те накара да чувстваш и срам, а вместо да ходиш на училище, да предпочетеш просто да избягаш и да търсиш друг начин да се справиш с живота.

Новата ни кауза е да подадем ръка точно на тези семейства в нужда. С ваша, и с наша помощ, техните ученици да влязат в клас с пълна раница и да се задържат на чина.
Заедно да помогнем за Бъдещето на ДЕЦАТА!
Сдружение „Бъдеще за децата“ събира дарения под формата на пособия и тетрадки за училище за 55 деца.

– Тетрадки – тесни и широки редове
– Тетрадки – малки квадратчета
– Тетрадки – широки редове – 60/80 л
– Облекла/ Подвързии за тетрадки
– Химикал – син
– Молив черен – HB
– Гума, Острилка
– Цветни моливи, флумастри, пастели
– Линия, триъгълник, пергел
– Несесер
– Тефтерчета – малък формат
– Папки – картон с ластик/ ПВЦ, с копче
– Водни бои, четки за рисуване
– Скицник/ Блок за рисуване
– Цветни листи
– Ножица, сухо лепило
– Пластелин, дъска, ножче – комплект
– Чаша за вода, мушамичка, гъбичка за почистване

Даренията в рамките на благотворителната инициатива „Отново на училище“ ще се събират от 30.08.2023 г. до 10.09.2023 г., в сградата на КСУДС – гр. Казанлък, ул. „Войнишка“ 25, и ще бъдат раздадени на деца и семейства, с които екипът на организацията работи и подкрепя в Комплексите за социални услуги – Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция – в град Казанлък.