Подготовка за първия учебен ден

599 първокласници ще прекрачат прага на учебните заведения на 15 септември на територията на община Казанлък. Според последни данни от здравното министерство обучението ще започне присъствено. Вълнуват ли се и как се подготвят първокласниците и техните родители за предстоящата учебна година вижте в следващия репортаж от Казанлък.

Първият учебен ден е вълнуващ момент не само за децата, но и за техните родители. Повечето първокласници са вече подготвени с всичко необходимо за началото на учебната година – раници, тетрадки, химикали, моливи , блокчета за русуване. А как се вълнуват родителите, попитахме Детелина Вучковамайка на първокласник.

Някои от децата с нетърпение очакват първия учебен за да покажат какво са подготвили да покажат на своите съученици.

Тази учебната година ще започне в пандемична обстановка, която допълнително притеснява родителите, но те се надяват учебната година да продължат присъствено.

Първият звънец в повечето училища ще удари в 9 часа на 15 септември, когато всички първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг при изпълнени всички мерки за безопасна среда съобрабразно изискванията на Здравното министерство, уверяват от учебните заведния.