Спектакъл по разкази на Йовков представи Театър „Любомир Кабакчиев“

Примиера на пиесата „Любов по чумаво време“ представи пред казанлъшката публика театър „Любомир Кабакчиев“. Спектакълът е по режисура на Светлин Ивелинов.

„Любов по чумаво време“ е своебразна комбинация от три разказа на Йордан Йовков представена умело от казанлъшки актьори на открита сцена в уютната етнографска атмосфера на Алиолувата къща. Спектакълът е съвместен проект на театър „Любомир Кабакчиев“ и фондация „Чудомир“. В него за първи път участват деца от ромски произход, които имат възможността да развият своя талант на сцена.

На сцената оживяват любови, омрази, компромиси, предателства, срещата със смъртта, която върви ръка за ръка с любовта и красотата за да ни разтърси в своеобразен катарзис сподели режисьорът на спектакъла Светлин Ивелинов

В пиесата участва и ново за казанлъшкия театър попълнение-актьорът Николай Йорданов, който споделя, че тази пиеса за него е едно изключително вълнуващо преживяне.

Този спектакъл е последния за летния сезон, но театър „Любомир Кабакчиев“ са подготвили много нови постановки за предстоящия зимен сезон.