Мъж отглеждал канабис ще търпи ефективно наказание

Мъжът отглеждал канабис във високо технологична нарколаборатория в гр.Шипка ще търпи ефективно наказание. Това съобщиха от Районната прокуратурата.

Районен съд – Казанлък одобри споразумение, постигнатото между 33-годишния мъж, защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора, по силата на което подсъдимият ще търпи общо наказание в размер на една година и четири месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим. Съдът му наложи и глоба в размер на 10 000 лева. Пред съдебния състав мъжът се призна за виновен в това, че на 08 март тази година в гр. Шипка, община Казанлък, е отглеждал 508 броя растения от рода на конопа, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества, както и е държал високорисково наркотично вещество канабис, 1 брой боен пистолет и 192 броя бойни патрони без надлежно разрешение.

Съдът приложи законовата разпоредба, по силата на която определи подъдимият да търпи едно общо наказание за трите престъпления, а именно най-тежкото, от което ще бъде приспаднато времето, през което е бил с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Останалите след анализ, количества наркотични вещества се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени. Пред Районен съд – Казанлък подсъдимият заяви, че разбира обвиненията и последиците от споразумението, съгласен е с тях и доброволно е подписал споразумението.