Казанлъшко училище работи по програма „Научи се да даряваш“

Казанлъшкото училище „Никола Вапцаров“ работи по проект „Научи се да даряваш“. Това е образователна програма за дарителство и гражданско участие на учениците в добри каузи.

Учениците от трети б клас на казанлъшкото основно училище „Никола Вапцаров“ с класен ръководител Лилия Рачева работят по различни инициативи свързани с програмата „Научи се да даряваш“. Те са единствената паралелка в района на град Казанлък, която е част от проекта, който има за цел да насърчи и развие дарителска култура у децата.

Основната цел на проекта е да насърчи децата към споделяне и даряване, чрез формиране на знания за личностно развитие и придобиване на опит в реализиране на дарителски инициативи сред учениците. Възпитаници от основното училище, съвестност с техните родители и класния им ръководител работят по проекта вече от 5 години като през това време са се включили в много различни акции.

Учениците работят с ентусиазъм по всека една инициатива и нямат търпение да се включват в бъдещи доброволчески инициативи.