Започва кампания за кастриране на бездомни кучета

Община Казанлък обявява есенната кампания за кастриране на бездомни кучета. Тя ще се проведе в последната работна седмица на месец Октомври.

Община Казанлък, заедно с Thierhilfe suden Austria и фондация Animal Hope Bulgaria – Kazanlak организират есенната кампания за кастриране на бездомни кучета. Тази година тя ще обхване и дворните кучета по населените места, в подкрепа на възрастните хора по селата в общината. Първоначално, акцията ще се проведе безплатно в град Шипка и село Розово.

Според българското законодателство, кучетата на територията на страната трябва да бъдат чипирани и регистрирани в съответната община.

Ползата от кастрацията за женските кучета е, че те са пощадени от женски заболявания, а при мъжките се намалява агресията и рискът от болести.

Организаторите призовават всички стопани на дворни кучета по населените места през месец октомври да се възползват и да ги кастрират безплатно в Общинския приют, като е препоръчително предварително записване по телефон.

Всички желаещи да се възползват от кампанията могат да го сторят в периода от 25 до 29 октомври, включително, в Общинския приют за бездомни кучета в Казанлък.