Нови мерки за културните институции

Нови мерки ще бъдат наложени в културните институции в Казанлък съгласно Заповед на Министъра на здравеопазването. Театърът затваря врати, а в музеи и галерии ще се допуска само със зелен сертификат.

Общинският театър ,,Любомир Кабакчиев“ преустановява дейност до второ нареждане. Зрителите, които са закупили билети за предстоящи спектакли от билетната каса, намираща се в на ул.Искра № 4, могат да ги върнат и да получат обратно своите пари. Закупените билети ще важат без презаверяване за следващи спектакли. Отворени за посещение ще бъдат Исторически музей „Искра“ – постоянна експозиция, Музей на розата, Казанлъшка тракийска гробница – копие, Музей на Фотографията и Литературно-художествен музей „Чудомир“.

Останалите музейни обекти няма да бъдат отворени за посетителите.

Посещението е възможно за лица, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или преболедуване по смисъла на заповедта на министъра на здравеопазването или представят отрицателен резултат от PCR проведен до 72 часа или бърз антигенен тест до 48 часа преди влизане в обекта, удостоверено чрез валиден документ.

Съобразно изискванията Цетралната сграда на Художествена Галерия – Казанлък и филиалите й Къща музей „Ненко Балкански“ и „Дечко Узунов“ могат да бъдат посетени по всяко време с предварителна заявка, подадена не по-късно от 12 часа преди посещение.

Тези условия не се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст.