Избраха победителите в 20-ия юбилеен Есенен салон в Казанлък

Избрани са победителите в 20-ия юбилеен Есенен салон на Община Казанлък. В него се включиха 24 отличени автори от Долината на Розите.

Статутът на Салона тази година бе изменен и допълнен и като негов съорганизатор бе привлечен екипът на Художествена галерия – Казанлък. В събитието се включиха 24-ма творци от Долината на розите.

Победителите в 20-ия юбилеен Есенен салон бяха избрани от комисия в състав: председател – директора , на „Художествена галерия“ – Пламен Петров , Петя Минекова – директор на Национално Училище по пластични Изкуства и Дизайн „Акад. Дечко Узунов“, Антон Стайков – заместник-председател на Съюза на българските художници и Левенти Море – художник на свободна практика.

Наградата на Община Казанлък се присъжда на Димитър Койчев за керамичната му пластика „Лазарки“.

Призът на Художествена галерия Казанлък се дава на Адреан Калпачев за платното му „Пейзаж“, а наградата за млад автор се присъжда на Елеонора Атанасова – Петрова за графичната и разработка „Левитация – Бубакая“.

В хода на работа журито взе решение да бъде присъдена и награда на журито, скромно финансирана от неговите членове.

Неин носител е художничката Катя Христова за живописните й платна „Пазарът на щастливите завършени“ и „Утринно село“.

Подбраните творби могат да бъдат видяни и закупени в зала „Иван Милев“ на ул.“Искра“4 при спазване на всички противоепидемични мерки.