Община Казанлък започва изпълнение по проект за обновяване на уличното осветление

Община Казанлък спечели проект „Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на община Казанлък“ на стойност 1 247 162 лв. безвъзмезна финансова помощ от плана за възстановяване и устойчивост по процедура за Подкрепа на енергийно-ефективни системи за улично осветление.

Предвижда да бъдат сменени осветителите на уличното осветление в общинския център град Казанлък и в някои от населените места в общината – гр. Шипка, гр. Крън и с. Розово. На следващо място се предвижда модернизация на системата за управление на мрежата на уличното осветление в съответните населени места. В рамките на проекта ще бъде включено поставяне на минимален брой осветителни тела, захранвани от възобновяеми източници на енергия (слънчеви батерии) в гр. Казанлък.

По главните булеварди „Розова долина“, „23 Пехотен Шипченски полк“ и „Княз Александър Батенберг“ се предвижда смяна на тролебусните стълбове с нови осветителни стълбове. Изпълнението на проекта се предвижда в рамките на 3 месеца.