Продължава приемът на документи по общинска програма “Инвитро“ в Казанлък

Приемът на документи за финансово подпомагане на нуждаещи се двойки от процедури “Инвитро“ е в ход. “От програмата през изминалите осем години са се възползвали 95 двойки и се родили на 22 родени бебенца”, сподели кметът Стоянова и поясни, че предстои обявяването на крайния срок за набиране на документи на кандидатстващи лица след приемането на общинския бюджет за 2022 г.

В него и през текущата година са предвидени 30 000 лева за „Инвитро“. Документите могат да бъдат подавани в Центъра за услуги и информация на гражданите от 8:30 до 17:30 ч., всеки работен ден.
Критериите на Програмата обхващат семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на общината. Кандидатите трябва да са български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на Община Казанлък през последните пет години, както и да нямат задължения към Общината. Да са с непрекъснати здравно-осигурителни права и да не са поставени под запрещение или криминално проявени. Да е налице доказан стерилитет независимо с женски или с мъжки фактор.