Кметът Галина Стоянова получи отличие от кампанията „Достойните българи“ 2021

Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи отличието от кампанията на вестник „24 часа“, в сътрудничество с Българската национална телевизия, „Достойните българи“ 2021. Грамотата връчи основателят и управител на Фондация „Бузлуджа“ арх.Дора Иванова, която благодари за грижата към опазването на цените мозайки на монумента. Младият архитект бе придружена от кореспондента на печатното издание в Стара Загора Ваньо Стоилов.

Стоянова сподели, за гордостта си да държи наградата в ръцете си и отбеляза подкрепата на кореспондента Ваньо Стоилов да насочи внимание на редакцията на „24 часа“ към грижите за паметника на Бузлуджа.

Градоначалникът допълни, че смисълът в реставрацията на монумента не е в идеологическата ценност на Бузлуджа, а в паметник – многопластов представител на нашето общество и физически, и стойностно, като изкуство, и археологически той разказва какво сме ние.

Официалната церемония за годишните награди „Достойните българи“ се състоя в София през месец януари тази година в София за 19-и пореден път, но Галина Стоянова бе възпрепятствана да присъства.