ФК „Розова долина – ФК „Родопа“ Смолян 1:1

Точка си поделиха ФК „Розова долина – ФК „Родопа“ Смолян в 35-ия кръг на трета югоизточна група след 1:1 на стадион „Севтополис“ в Казанлък.
В 43-та минута гостите отравиха лек удар, с който вратаря на домакините Михайлов се справи без проблем, но веднага след това „розите“ загубиха топката в своята половина. От това се възползва Михаел Кисьов от Смолян, който се озова лице в лице с Михаил Михайлов, и го прехвърли, за 0:1.

Втората част бе под диктовката на „Розите“, които имаха шанс за повече от едно попадение, но малшанс и липса на точност, и късмет „пред гола“ имаха Ивелин Илиев, братята Чахови и Пламен Колев. В 74-та минута Енгин Махмуд, след атака отдясно намери в близост до вратата Кольо Чахов, а последният отблизо изравни за крайното 1:1. Ивайло Димитров удари горната греда след бърза и динамична атака на Илиев в самия край, а гостите от Смолян отново бранеха точката и разчитаха на контраатаки.

В 36-ия кръг казанлъшкият футболен тим ще срещне като гост един от изпадащите на Югоизток в Трета лига: „Борислав- 2009“ /Първомай/ в събота / 20 май/.