Царица Роза 2017 Цветелина Илиева подари на казанлъчани първата си самостоятелна изложба

Младата художничка откри за своите съграждани „Цветен полъх“ тази вечер в зала Галерия за изкуства в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 в Казанлък. Във втория ден на Светлата седмица най-красивата от красивите момичета на Града на розите за 2017 сподели с публиката своя талант и емоции, влагани в продължение на една година в 30 картини.

„Избистрена стилистика с предпочитание към декоративния изказ.“, описа директорът на Художествена галерия – Казанлък Христо Генев представените творби на възпитаничката на Националното училище по приложни изкуства и дизайн „Дечко Узунов“ и отбеляза богатството от тонове и нюанси в тях.

Преподавателите Саша Бориславова и Велин Дечков увериха, че името на скромния млад талант тепърва ще се чува. Те описаха Цвети като творец с бъдеще, борбен представител на зодия скорпион, който умее да отстоява собствената си позиция и споделиха, че ги прави горди, като нейни учители.

„Истински съм щастлива, че нашата Царица Роза 2017 оставя като наследство на Казанлък тази изложба!“, призна Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и благодари за избора на Цветелина Илиева да покаже своята първа самостоятелна експозиция в родния град.

Младият автор лично подари „в знак на дълбоко уважение и благодарност за подкрепата“ свои картини на Галина Стоянова, Сребра Касева, началник „Кабинет“ на Кмета, д-р Момчил Маринов, директор на Исторически музей „Искра“ и своя приятел от местния бизнес Стефан Станев.

Цветелина Илиева си пожела нейното изкуство в „Цветен полъх“ да внесе „добро настроение и свежест в нашия град“.