Милена Желязкова е тазгодишната казанлъшка Царица Роза

19-сет годишната Милена Желязкова бе избрана за тазгодишната Царица Роза на Казанлък. Новата царица получи короната си малко преди 23 часа снощи, на церемония в ДК „Арсенал“. Абитуриентката от най-голямото училище в община Казанлък – СОУ „Екзарх Антим първи“ получи 147 гласа общо от 8 членното жури, назначено със заповед на кмета на града Стефан Дамянов. Новоизбраната царица впечатли журито с оригинален японски тоалет и идеи за добри каузи. Милена Желязкова е зодия „Водолей“, дъщеря на банкова служителка и районен инспектор в РПУ-Казанлък. Мечтае да учи японистика или политология. За първи път в журито за избор на Царица Роза , но без право на глас бе допуснат и родител на една от участничките.

Деветият член на журото, в лицето на майката на една от участничките бе в ролята на наблюдател на процеса по избора, с цел прозрачност.

За подгласнички на тазгодишната казанлъшка царица бяха избрани Румяна Секулова от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт и Виктория Милева от ХГ „Св.св. Кирил и Методий“.

Трите казанлъшки красавици, освен титлите получиха многобройни подаръци от спонсорите на Празника на розата. Сред тях е и традиционният дар на Посолството на Япония в България – пътуване на царицата до Страната на изгряващото слънце.

Конкурсът за царица Роза се организира от Община Казанлък и фондация „ Българска роза“.

Конкурсът за избор на най-красивата казанлъшка абитуриентка събира много страсти на гражданите и се провежда вече 44 години.

Новоизбраната Царица Роза, заедно със своите подгласнички ще водят празничното шествие по улиците на Казанлък идната неделя-6-ти юни, когато е кулминацията на празниците на розата.