Kазанлъчани изхвърлиха рекордните 137 490 кг. ненужни вещи и дрехи

Кампанията „Да почистим Казанлък“, която се проведе през почивни дни, получи широк отзвук сред жителите на Казанлък и в резултат бяха изхвърлени седем пъти повече боклук, в сравнение с миналата година – рекордните 137 490 кг. ненужни вещи.

Организирано, служителите на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ са приели и извозили:
– Едрогабаритни и битови отпадъци – 126 680 кг.
– Електрически уреди – 2 880 кг. (извозени от фирма “ДК СОФТ ТРЕЙД“)
– Дрехи – 1 030 кг.
– Строителни материали – 6 900 кг.

На седем пункта в града гражданите имаха възможност да се освободят от ненужно електрооборудване, мебели, дрехи и други непотребни вещи… На други осем места в града бяха разположени специални контейнери за дрехи.

Казанлъчани активно се възползваха от възможността да поискат извозване на ненужни вещи от дома и в рамките на двата дни са посетени над 30 адреса, сред заявките има и такива на възрастни и самотни хора.

Дванадесет гражданина са се възползвали от депонирането на строителен отпадък на депото в местност „Каракос“.

Масово казанлъчани са се освобождавали от едрогабаритни вещи /дивани, маси, легла, гардероби и др./ – общо 8 260 кг., които са извозени до Претоварната станция. Допълнително, от граждани до там са транспортирани още 3 780 т. битов отпадък.

Участие в кампанията взеха и служители на Общинското предприятие по чистота, които организирано почистваха битови отпадъци в местността „Старите лозя“. От двата района – северно от бл.45 и бл. 46 в жк.“Изток“ е извозен събран битов отпадък общо 12 520 кг.

Казанлъчни целогодишно могат самостоятелно да разчистват своите едрогабаритни отпадъци като ги извозват до Претоварната станция, до старото сметище на града, която работи и в събота до обед.
През цялата година на тел. 0431 63 880 жителите на Казанлък могат да поръчват на Общинското предприятие по чистота контейнер за едри строителни отпадъци и старо домакинско обзавеждане, като заявки се приемат от понеделник до петък, от 08,00ч. до 17,00ч.