Гости от побратимения гръцки град Дидимотика на посещение в Казанлък

Кметът Галина Стоянова посрещна гости от побратимения град Дидимотика, Гърция в Казанлък. Сред гостите от Гърция има представители на общинската администрация, общински съветници, различни обществени институции и местния бизнес. Те проявиха интерес към работата на Кмета Галина Стоянова и нейния екип и изразиха добрите си впечатления от древната история на Казанлък и възможността за обмяна на опит след побратимяването.

От гръцка страна участниците в срещата предадоха поздрави от кмета на община Дидимотика Ромилос Хаджияноглу и потвърждение за присъствието му на 120-ия Празник на розата в Казанлък, заедно с техен фолклорен ансамбъл. Предстои гостите от Гърция да посетят различни културни забележителности в града.

Окончателен меморандум бе подписан през януари тази година. Навръх празника на гръцкия град Дидимотика Свети Атанасий, кметът на община Казанлък Галина Стоянова и кметът на община Дидимотика Ромилос Хаджияноглу подписаха в Гърция окончателен меморандум за побратимяване на двата града. От администрацията напомнят още, че през септември 2021 г. меморандум за побратимяване на двата града е подписан и в Казанлък. Тогава Галина Стоянова определя датата като „знаменателна за двете общини”.