Богата програма са подготвили Община Казанлък за 120-я Празник на розата

По случай 120-о юбилейното издание на Празника на розата в Казанлък Община Казанлък е подготвила богата програма. Празничните дни ще започна с конкурса-спектакъл „Избор на Царица Роза“, който ще се състои на 19 май в Дома на културата „Арсенал“, като тази година организаторите са подготвили и изненади за гостите.

Специално тази година ще бъдат изработени и нови рокли за подгласничките и Царица роза 2023, които ще бъдат дело на дизайнера Жени Живкова.

Новости в тазгодния празник на розата ще има и в ритуала розоварене, а церемонията по коронясване на Царица Роза 2023 ще се състои на втори юни.

Галина Стоянова сподели още, че тази година изненадати ще има и в карнавалното дефиле в последния ден на празника, както също в тази годишнина специално внимание ще обърнато и на дългогодишната история на розопроизводството.

Целта на Община Казанлък е тазгодишното юбилейно издание на Празника на розата да покаже на жителите и гости на града дългогодишната история на розопроизводството, с което градът е известен по целия свят.

Вижте още цялата пресконференция: