Дамите на „Казанлък“ с трета поредна победа, повеждаме в класирането!

Отборът на ВК „Казанлък“ записа първи успех в домакински двубой с 3:1 (25:19, 27:29, 25:11, 25:14) над „Варна ДКС“ в двубой от 3-и кръг на „Демакс лига“. Съставът ни започна уверено, като остави варненки на 19 точки в първия гейм. Последва оспорвана втора част, поредица от изравнявания до 27:29 в полза на гостенките. Тимът от Варна се върна в мача, но за кратко. В останалите части „Розите“ показаха пълно надмощие, като държаха пред съперничките си комфортна преднина, в мач продължил над час и половина. След днешния успех отборът ни се изкачва на първо място в класирането с актив от 8 точки.

Домакините доминираха през по-голямата част от мача. Те обаче не успяха да затворят категорично мача в три гейма. Във втората част варненки показаха, че могат да се борят. Личните грешки, леко подценяване и грешки на начален удар, удължиха двубоя.Те изоставаха с 12:15, но стопиха пасива си и изравниха при 17:17. Последва равностойна игра. В решителните минути гостенките използваха набраната инерция и наложиха волята си с 29:27, като изравниха играта 1:1. „Розите“ бързо се стабилизираха и в третата част прегазиха съперничките, като ги оставиха на 11 точки. В четвъртата част, отново диктуваха играта, не позволиха повече изненади и затвориха мача с крайното 3:1. В игра влязоха Пеева, Анастасова,Чавдарова и Атанасова. Показахме концентрация и класа, и аплодирани от над 300 „фена“ заслужено и очаквано надделяхме. Началото на първия мач в Казанлък почна със скромен, но от сърце жест от домакините: по една роза за всеки от състезателките в залата!

Титулярки за ВК“ Казанлък“ бяха в „Багира“: Десислава Тодева, Галина Карабашева-либеро, Никол Ботева, Кристина Йорданова-капитан, Виолета Бъчварова, Рая Кирова и Никол Пейчинова.

В следващия кръг, на 17 ноември, отборът на Казанлък ще гостува на „Марица“ в Пловдив.