Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък, предлага да бъде снето доверие към Корнелия Нинова

До членовете на Българската Социалистическа Партия,

Уважаеми другари,

Ние, членовете на Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък предлагаме свикването на извънредно заседание на 50 Конгрес на БСП. На заседанието предлагаме да бъде снето политическото доверие на моментния председател на БСП Корнелия Нинова.

Със следните мотиви: г-жа Нинова с действията и бездействията си през последните години, направи всичко възможно да загуби доверието на българските граждани.

Тя извърши и невъзможното за обезличаването на социалистическата идея у нас.

Нинова оклевети своите съпартийци, обруга поколения социалисти и противозаконно и противоуставно изключи партийни членове редиците на Българската социалистическа партия. Незаконността на нейните действия доказа и българския съд, който отхвърли и възстанови пълноправното  членство на изключените.

Под ръководството на г-жа Нинова, Българската социалистическа партия загуби не само доверието на редица свои членове, но и на периферията. Партията загуби най-важното – идентичността си, идеологията си, интелигентността си. БСП загуби благоприличие, загуби другарските си похвати, загуби себеуважение.

Всичко това доведе до исторически позорния резултат на 130-годишната Партия на провелите се парламентарни избори на 2 октомври 2022 г.

Затова, ние, членовете на Дискусионен клуб „Георги Кирков” ясно искаме да призовем всички членове за свикване на извънреден Конгрес на левицата и снемане на политическото доверие на г-жо Корнелия Нинова.

гр. Казанлък

От Позитано 20:

„Очаквахме по-добър резултат. Резултатът ни не е добър, но няма да подаваме оставка. Оставката ни в момента се иска от хора, които през цялата кампания работиха срещу БСП“. Това каза на първата си пресконференция след вота в неделя лидерът на БСП Корнелия Нинова